Elokuvat

Felipe Belalcazar

DEATH by Metal

Canada 2016
108 min • English
K12
Teema: Rokumentti selection
18.11.2016 | klo 18.45 | Paikka: TAPIO 3 | Liput

SCREAM, BLOODY, DEATH!!!!!!

Pois alta risut ja männynkävyt, täältä tulee death metalin esi-isä, ylipappi ja big daddy. Death on bändi, jota pidetään dödiksen uraa uurtaneena höyryveturina ja yhtenä genren autenttisimpana yhtyeenä kautta aikojen. Deathin sydän ja sielu oli edesmennyt Chuck Schuldiner, jonka perinnön voi kuulla resonoivan koko genressä vahvasti nykyäänkin.

Death by Metal perkaa perusteellisesti metallimusiikin historiaa ja Schuldinerin elämäntyötä muusikkona. Schuldiner oli ainutlaatuinen muusikko, joka ei ottanut itseään tai genreään koskaan liian vakavasti. Hän astui rohkeasti rajojen yli ja vähät välitti siitä, mitä metallimusiikin kuuluisi oppikirjan mukaan olla.

Vaikka Belalcazarin elokuva keskittyy pääasiassa Deathin ja Schuldinerin uran kehitykseen, on dokkari napakka informaatiopläjäys myös itse dödiksen syntyvaiheista ja muovautumisesta genrenä nykyiseen muotoonsa. Kansainvälinen kasettivaihto, omistautuminen ja halu kehittyä muusikkona ovat avaintekijöitä tämän infernaalisen nopean ja pimeän musiikin olemassaololle.

Euroopan ensi-ilta Rokumentissa! Suosittelemme ostamaan liput ajoissa tähän näytökseen.

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ!

Traileri