Elokuvat

Saku Perintö

Kotiteollisuus - Leirituomiolla

Finland 2016
75 min • suomenkielinen
K12
Teema: Rokumentti selection
19.11.2016 | klo 23.00 | Paikka: TAPIO 2 | Liput

Velmujen villimiesten puheenvuoro

Kaikkihan Hynysen tuntevat! Vai tuntevatko sittenkään? Saku Perinnön ohjaama dokumenttielokuva Kotiteollisuudesta sivuaa yhtyeen 15. studioalbumin nauhoituksia, historiaa, julkisuuskuvaa ja maailmankatsomusta. Bändin jäsenet avaavat sanaisen arkkunsa politiikasta, ihmissuhteista ja yhtyeen merkityksestä itse kunkin mielenterveydelle.

Keskiössä on Jouni Hynynen, joka on 90-luvulta asti vaikuttaneen Kotiteollisuuden päätoiminen säveltäjä ja sanoittaja. Uuden ajan Väinämöiseltä näyttävä ja kuulostava partasuu muistelee välillä viinanhuuruisiakin vuosia matkalla pisteeseen, jossa Kotiteollisuus nyt on. Dokumentti yhdistelee perinteistä tarinointia unenomaisiin pätkiin, joissa sukelletaan Hynystä muistuttavan olennon sielunmaisemaan. Välillä tarjoillaan jylhiä ja runttaavia biisinäytteitä uudelta Vieraan vallan aurinko -albumilta.

Hynynen, Hongisto, Sinkkonen ja Aaltonen ovat kameran edessä kuvainnollisesti ja välillä kirjaimellisestikin paljaana. Yhtyeen musiikissa kirmaavat pirut ja perkeleet, mutta tilaa on myös rakkaudelle ja velmuilevalle huumorille.

Näytöksessä on vieraana Kotiteollisuus! Tai ainakin osa siitä. Tervetuloa!

Traileri