Elokuvat

Filip Antoni Malinowski

Guardians of the Earth

2017 Itävalta
86min • Englanti, saksa, ranska. Englanninkielinen tekstitys.
S
Teema: Toivo/ttomuus
17.11.2018 | klo 13:00 | Paikka: Tapio 4 | OSTA LIPPU

*loppuunmyyty*

Lämpiävän planeetan supersankarit  

Kello tikittää. Pommi on räjähtämässä. Viisari heilahtaa jo kohti keskiyötä. Tarvitsemme sankareita.

Voisi kuvitella, että elokuva 20 000 neuvottelijasta olisi puuduttavan tylsä, mutta kaikkea muuta! Guardians of the Earth on dokumentti vuoden 2015 Pariisin ilmastokokouksesta, jonka päämääränä oli saavuttaa sopimus maapallon lämpötilan nousun pysäyttämisestä 1,5 asteeseen verrattuna esiteolliseen aikaan. Eri mailla on kokouksessa erilaiset intressit, ja paineet ovat melkoiset, kun suurten öljyntuottajamaiden edustajat takertuvat jokaiseen sanamuotoon, aktivistimielenosoittajien joukon partioidessa kokouspaikan ulkopuolella. Kylmäpäiset neuvottelijat ovat kuin supersankareita, jotka eivät sorru paineen alla. 

Guardians of the Earth yllättää jännittävyydellään ja dramaattisuudellaan. Kotinsa meren alle menettävät ihmiset ovat täynnä toivoa ja intohimoa, vaikka uskon tulevaisuuteen kuvittelisi katoavan kuivan maan myötä.  Tunteikas elokuva tarjoaa katsojalle tilaisuuden nähdä, miten suuria suuntaviivoja piirretään kulissien takana. 

Kokousväen joukossa huomiota herättää myös Arnold Schwarzenegger, joka kuvernööripestinsä aikana teki täyskäännöksen ilmastokantojensa suhteen, ja on nykyään yksi suorapuheisimmista ilmaston lämpenemisen vastustajista. 

 

Näytöksen alussa Ilmastokorttelit kertomassa vinkkejä vähähiilisempään elämään. 

Joensuulla on Suomen kunnianhimoisin ilmastotavoite, hiilineutraali Joensuu 2025. 
Ilmastokorttelit toiminta on osa Joensuun ilmasto-ohjelmaa. Ilmastokortteleissa etsitään vähähiilisempää elämäntapaa yhdessä kortteleiden, koulujen ja yritysten kanssa.

Traileri