Elokuvat

Werner Boote

The Green Lie

2018 Itävalta
97 min • saksa, englanti, indonesia, portugali. Englanninkielinen tekstitys
S
Teema: Rokumentti Awareness
14.11.2018 | klo 18:20 | Paikka: Tapio 4

*Loppuunmyyty*

Silmät avaava matka viherpesun valheelliseen maailmaan

Ympäristöystävälliset sähköautot, kestävästi tuotetut elintarvikkeet, reilut tuotantoprosessit… Reseptivapaita lääkkeitä ilmastoahdistukseen on tarjolla loputon liuta, mutta voiko maailman pelastaa shoppailemalla kuten suuryritykset meille väittävät? Tähän kysymykseen pyrkii vastaamaan ajatuksia herättelevä The Green Lie. 

Uudessa elokuvassaan palkittu dokumenttiohjaaja Werner Boote paljastaa aikamme etevimpien ajattelijoiden kuten Kathrin Hartmannin ja Noam Chomskyn kanssa, miten suosittuja ja vaarallisia vihreät valheet ovat. Elokuva vie katsojan ympäri maailmaa osoittaen öljy-yhtiöiden ja palmuöljytuottajien tuottamat ongelmat, jotka kuormittavat myös meidän kauppakassejamme. Kuluttamillamme tuotteilla on suora yhteys maahan ja ihmisiin, jotka maksavat kerskakulutuksemme hinnan. 

The Green Lie paljastaa, kuinka suuryritysten markkinointipuheet ovat kuin keisarin uudet vaatteet – täynnä tyhjyyttä. Samalla äärimmäisen ajankohtainen elokuva antaa myös toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

 

Näytöksen alussa Ilmastokorttelit kertomassa vinkkejä vähähiilisempään elämään. 

Joensuulla on Suomen kunnianhimoisin ilmastotavoite, hiilineutraali Joensuu 2025. 
Ilmastokorttelit toiminta on osa Joensuun ilmasto-ohjelmaa. Ilmastokortteleissa etsitään vähähiilisempää elämäntapaa yhdessä kortteleiden, koulujen ja yritysten kanssa.

 

 

Traileri