Elokuvat

Christian Krönes, Florian Weigensamer

Welcome to Sodom

2018 Itävalta
92min • englanti ja useita Afrikan kieliä ja murteita. Englanninkielinen teksitys.
K12
Teema: Toivo/ttomuus
18.11.2018 | klo 14:50 | Paikka: Tapio 3 | OSTA LIPPU

*loppuunmyyty*

Kaunis, karu ja polttomerkin lailla tarttuva muistutus velastamme kolmannelle maailmalle 

Dokumenttielokuvafestivaaleja valloittanut Welcome to Sodom on hypnoottinen ja lumoava elokuva, joka jättää ankarassa selittelemättömyydessään haalistumattoman tunnejäljen.

Welcome to Sodom kertoo Ghanassa sijaitsevasta elektronisen jätteen kaatopaikasta, joka on lajissaan maailman suurimpia. Ilmestyskirjamaisella ei-kenenkään-maalla, tulen ja tuhkan keskellä, asuu tuhansia aikuisia ja lapsia, jotka hankkivat elantonsa kierrättämällä käsityönä läntisen maailman hylkäämiä laitteita. Krönesin ja Weigensamerin rauhallinen kamera seuraa näitä ihmisiä ja heidän elämäänsä toivon tuolla puolen. Elokuva ei selittele, ei ota kantaa, vaan esittää päähenkilönsä ihmisinä, jotka elävät elämäänsä äärimmäisissä olosuhteissa.

Welcome to Sodom tuo mieleen dystopia-elokuvien lohduttomat tunnelmat, mutta tyystin vailla toivoa sen tarina ei ole. Jopa kaikkein karuimmissa ympäristöissä elävät ihmiset onnistuvat säilyttämään inhimillisyytensä ja toveruutensa. Huikean elokuvallinen elämys muistuttaa meitä hinnasta, jonka muut elämänlaadustamme maksavat. 

Traileri