Elokuvat

Jon Spira: Elstree 1976

Jon Spira

Elstree 1976

2015, Iso-Britannia
97 min • Englanti
K7
Teema: Roolileikit
19.11.2016 | klo 14.45 | Paikka: Tapio 3 | Liput

Dokumentti ihmisistä jotka tiedät, mutta joita et tunne

Darth Vader, Boba Fett, Greedo…Tuttuja nimiä, mutta kuinka monella on käsitystä siitä, keitä nämä ihmiset kuminaamareiden alla todellisuudessa ovat? Elstree 1976 on dokumentti, joka tutustuttaa katsojansa ensimmäisen Tähtien Sota -elokuvan sivuosanäyttelijöihin ja ihmisiin ikonisten maskien takaa.

Dokumentti ei keskity kliseisesti kysymykseen “missä he ovat nyt?” vaan enemmänkin “missä he olivat silloin?” Haastateltavat näyttelijät kertovat värikkäitä tarinoitaan muun muassa siitä, kuinka kukin aikoinaan päätyi elokuvaan ja millaista oli olla mukana tekemässä näin megalomaaniseen suosioon noussutta teosta.

Joukkorahoituksella toteutettu dokumentti ei ole mikään väsynyt behind the scenes -tusinatuotanto, vaan nostalginen ja hyväntuulinen kuvaus siitä, kuinka sivurooli historian suurimmassa scifiklassikossa on vaikuttanut näiden ihmisten elämään ja miten se yhä vaikuttaa. Dokumentti on täynnä sympaattisia tarinoita ja hahmoja, jotka kuultuaan ja nähtyään ei voi kuin hymyillä hallitsemattomasti tuntikausia.

Traileri